Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kutyaszánozás

Ebecskéink, kutyaszán túráink, kutyaszánozásaink elég sok témát adnak a mindennapokban is. Huskyk, kölykök, hegyek, völgyek és a sok-sok túra az életünk középpontja.

Indavideó

Kutyaszánozás - egy életre szóló hobby

2009.10.15. 20:58 | Bektur | 1 komment

"Kutyaszánozás? Na ezek sem teljesen normálisak!"..."Ja, azok a lökött kutyások, ismerem őket!" és más hasonló megjegyzések százait kaptuk már meg akár a szemünkbe, akár a hátunk mögött. A lényegen egyáltalán nem változtat. Az emberek első körben vagy elutasítanak mindent ami idegen és más, mint a megszokott, vagy pedig hatalmas rajongással rávetik magukat az ügyre és nem tágítanak a téma mellől, míg ki nem elégítettük a kíváncsiságukat.Nos a kutyaszánozás is egy olyan hobby amit vagy elutasítanak az emberek, ferde szemmel nézik, hogy minek nekünk az a sok kutya vagy pedig lelkesen érdeklődnek és ki is akarják próbálni egy kutyaszántúra alkalmával.

Kutyaszánozás? Hiszen Magyarországon nincs is hó! - Sokan így kiáltanak fel, amikor szóba kerül a kutyaszán túra. Nehéz ügy ez magának a versenysportnak is és pláne azoknak az embereknek, akik ezt a hobbyt választották. Nehéz ügy nekünk is, akik nagyon szeretnek kutyaszánozni és nagyon szeretik a havat a telet és mindazt, amit ez a szép évszak nyújthat.

Szerencsére azért akadnak még olyan telek, illetve olyan helyek, ahol megfelelő mennyiségű és minőségű hó esik. Néha tényleg külföldre kell utazni, hogy igazi aranyásó érzés kerítsen hatalmába és elámuljunk a tél száz szebbnél-szebb arcán, de megéri. Nemcsak nekünk boldogság ez, hanem a kutyáknak is, mert nem ismerek még olyan háziállatot, amelyik ekkora lelkesedéssel vetné bele magát a munkájába, ami egyben az életcélja is. (No azért az cicákat sem kell félteni, teljes erőbedobással tudják átaludni az egész napot és pihenni az aranyosság fáradalmait..)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszanozas.blog.hu/api/trackback/id/tr621452822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bektur 2009.11.07. 14:44:02

Kedves Jucus!
Örülünk, hogy olvastad az írásunkat és köszönjük az ajánlásodat is, bár a szerelemről és a divatról szólók nem épp idevágóak. Aranyos a házi kedvencekről szóló blogod, remélem sokan olvassák.
süti beállítások módosítása